ing. Bas de Vries

Projectleider, adviseur,  kennisdoorgever & verbinder bij innovatie en verbeterinitiatieven.

Sparring-partner voor start-up’s & bedrijven.

Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Bas de Vries en ik ben 50 jaar. Ik woon in Hooghalen (Drenthe).

Technische basis

Na mijn opleiding MTS-werktuigbouwkunde ben ik mijn loopbaan begonnen in de detachering als technisch tekenaar/constructeur voor bedrijven als SBM-winkelinrichtingsystemen, Detron-Mijnsen, Spinder products en VDL-Wientjes. Daarna werd ik gevraagd om bij Stork Fokker AESP BV te komen helpen op de engineeringsafdeling. Na aan verschillende shelter- en defensieprojecten meegewerkt te hebben ben ik in dienst gekomen bij Fokker als project engineer op de afdeling tooling engineering.

Grote projecten en studeren

In die periode heb ik naast de lopende projecten zoals A380 J-nose en het JSF project een vier jarige studie aan de Hanze Hoogeschool in Groningen gevolgd waar ik ben afgestudeerd in technische bedrijfskunde. Wat resulteerde in een functiewijziging.

Van projectleiding naar management

Van projectleider naar manager bedrijfsbureau en kreeg de leiding over de afdelingen tooling engineering, mallenbouw en de afdeling production engineering binnen de business-unit verspaning. In deze functie heb ik mij naast de operationele zaken & nieuwe projecten voor o.a. Boeing747-8, Gulfstream G650, Dassault-F7X Falcon en  Airbus A400m en  onder andere succesvol ingezet bij de functionele inrichting en implementatie van paperless factory en ERP gepland preventief onderhoud van product specifiek gereedschap. Door deze ingrijpende verbeter-projecten is de kwaliteit, doorlooptijd en voorspelbaarheid van productie meetbaar sterk verbeterd. Na de overname van Fokker door GKN werd ik door een reorganisatie gedreven om wat anders te gaan doen.

Andere business

Aansluitend ben ik bij ECO Heating Systems als R&D manager aan het werk gegaan. Hier heb ik leiding gegeven aan een team van technische specialisten.  Met dit team zijn drie  nieuwe product ranges centrale verwarming- en tapwater toestellen voor de utiliteit  ontwikkeld. Na de intensieve veiligheid- & productcertificering te hebben afgerond zijn de “State of the Art” toestellen geschikt voor vermarkting op de Amerikaanse, Canadese en Europese markt.

Start van Verbeterdezaak.nl

Ik ben met  Verbeterdezaak.nl gestart omdat ik mijn ervaring en passie voor goed ge-oliede processen wil combineren met ondernemen. Met mijn ervaring en liefde voor technische bedrijfskunde wil ik bedrijven (groot en klein) perspectief bieden op goede innovatie. Ik ben voortdurend bezig met het bedenken en inrichten van processen die het beste uit de mens halen en waarmee doelen zo efficiënt mogelijk bereikt kunnen worden. Daarmee ondersteun ik technische bedrijven en organisaties bij verbeterinitiatieven op het gebied van productontwikkeling, industrialisatie en product- of procesverbeteringen.

Kernwaarden

Mijn motto is positief denken en doen. Deze komen terug in mijn kernwaarden en competenties;

 • Gelijkwaardigheid en respect,
 • Betrouwbaarheid (dus “afspraak is afspraak”),
 • Transparantie (ook over dingen die onzeker of risicovol zijn),
 • Verbindend,
 • Resultaatgericht,
 • Gefaseerde, gestructureerde aanpak,
 • Plannen, meten en controleren op basis van meetbare waarden,

Doelgroep

Opdrachtgevers zitten voornamelijk in “business to business”. Dit zijn hoofdzakelijk bedrijven met een technisch karakter. Ik sta zeker open om ook andere bedrijven met ambitie te helpen.

Ik geloof in een industrie waarin we duurzaam om gaan met de belasting op ons milieu, het efficiënt gebruik van middelen en tevens producten en diensten beter kunnen borgen. Ook tijdens crisis situaties zoals tijdens de corona crisis.

Tijd voor actie

Ben je enthousiast of heb je vragen? Leuk! Dan stel ik voor dat we afspreken om vrijblijvend  kennis te maken. Bel me gerust op: 06-12392740. Wil je dat ik contact met jou opneem? Laat dan even een berichtje achter op het contactformulier. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Bas de Vries

Erkenning voor successen

JSF F35 (Inflight Opening Doors)

– Project engineering & international supply chain management van industrialisatie productiemiddelen.

– Teamrealisatie van 500+ stuks product specifiek gereedschap.

Paperless Factory @Fokker Aerostructures

 • Functionele inrichting van Paperless Factory
 • Pilot Paperless @business unit verspaning
 • Realisatie en implementatie van digitale werk- en meetinstructies voor alle werkplekken, machines voor alle programma’s. 
 • Verbetering KPI’s; On Time Start, Door Loop Tijd, On Time Delivery, NC-count/1000h. 
 • Organisatie adviseur bij verdere uitrol

 

Productiemiddelen locatiebeheer @Fokker Aerostructures

 • Functionele inrichting van Tool Locatie Management systeem
 • Pilot TLM @business unit composites
 • Organisatie adviseur bij verdere uitrol

 

Innovatie en organisatie adviseur World Class Composites Solutions @Fokker Aerostructures

 • Doorontwikkeling INDUSTRY 4.0 & SMART FACTORY
 • Onderdeel v. Regions Of Smart Factory

Productinnovatie @ECOHS

 • Ontwikkeling en certificering van nieuwe productranges centrale verwarming- en tapwatertoestellen voor vermarkting in Amerika, Canada & Europa (van zand tot klant).

 

Projecten portfolio

Laat een bericht achter