kwaliteit & processen

kwaliteit gaat pas echt leven als je het SMART toe past...

 

Voor advies, training, workshops, projectbegeleiding & tools.

Kwaliteit

Kwaliteit hoort altijd ergens bij. Kwaliteit van het product, van de geleverde dienst, van het proces, van de organisatie. Het basis niveau van kwaliteitsmanagement is het borgen van de veiligheid van het product in alle denkbare toepassingen op basis van de aansprakelijkheidswetgeving en product veiligheidswetgeving. Een overkoepelende risico analyse helpt daar bij. Kwaliteit zou eigenlijk op elke innovatie agenda moeten staan voor een stukje integratie. Helaas is dat bij veel bedrijven in het verleden niet altijd gedaan.

Vroeg of laat komt elk bedrijf er achter dat goede producten samenhangen met goede processen. ISO9001 is een prima startpunt om die proces bewustwording in een organisatie te bewerkstelligen. Met de workshop over ISO 9001 wordt u bewust. De case leid u door de verschillende stappen tot aan ISO certificering.

De implementatie van ISO 9001 is echter geen garantie voor verbeterde financiële resultaten! De kans daarop neemt echter wel toe, naarmate de implementatie meer gericht wordt op het beheersen en verbeteren van de sleutel processen die de omzetgroei en winst direct beïnvloeden.

Verbeterdezaak kwaliteit verbetering proces mapping risk management route cause analysis quality management ISO9001 certificering Kwaliteit hoort altijd ergens bij
Verbeterdezaak proces verbetering structuur Inzicht Stabilisatie Bekwaamheid Robuustheid Kwaliteit hoort altijd ergens bij

Continu verbeteren is onverbrekelijk verbonden met kwaliteit maar is geen doel op zichzelf. De energie van de organisatie moet gericht worden op de juiste doelen want verbeter capaciteit is een schaars goed in elke organisatie. Training van alle medewerkers is daarbij essentieel om te voorkomen dat alle goede intenties eindigen in niet afgemaakte projecten en gefrustreerde medewerkers. Denk aan training in het gebruik van Quality tools, verbetermethodieken, teamwerk, proces management, maar ook bij projectmanagement en productmanagement. Kwaliteit hoort altijd ergens bij.

Vaak wordt geklaagd over gebrek aan leiderschap als het gaat om kwaliteitsonderwerpen. Maar misschien is het probleem meer dat we de kwaliteitsinstrumenten niet richten op wat de leiders werkelijk bezig houdt…

Heeft u uw kwaliteit op orde en wilt u met nieuwe innovatie starten? Weet u nog wel zeker of uw strategie daar nog mee strookt? Heeft u alle nieuwe marktwensen nog wel op de bril? Heeft u nieuwe mensen binnen R&D die ondersteund moeten worden bij innovatieprocessen? Verbeterdezaak helpt graag met advies, trainingen, workshops, begeleiding en tools.

Kwaliteit & processen

Onze specialiteiten

ISO-9001

Heeft u zorgen over de kwaliteit van u product of dienst? Zeker als de veiligheid voor mens, dier of omgeving u wakker houd dan is het tijd om stappen te ondernemen. Kan de kwaliteit in uw organisatie beter? Ook dan heeft verbeterdezaak een breed scala aan workshops en trainingen om hierbij te helpen!

Verbeter advies

Heeft u moeite of kost het u (te) veel energie om kwaliteit of processen te verbeteren?  Leven de mensen in uw organisatie in de waan van de dag en bloeden uw verbeterprojecten dood? Dit tot grote frustratie onder uw personeel?

Verbeteren is een kunst. Een kunst die je echt kunt leren. Met methodes en tools kom je een heel eind. Maar voor het echte verbeteren moet je vaak cultuur mee aanpakken. Vind u dat lastig? Of ondervind u dat er diep gefundeerde “heilige huisjes” staan? Praat er over. Verbeterdezaak geeft altijd advies op maat en past trainingen of workshops aan op u wensen. Het doel is dat uw personeel met hart voor de zaak verbeteringen initieert en haalt!

"A3-Denken" Train de trainer

De A3-denken workshop is een simpele beheersbare methode om multidisciplinaire verbeteringen succesvol aan de finish te krijgen. Met een pilot project worden één of meerdere projectleden klaargestoomt om het zelf te kunnen. Deze methode wordt gebruikt bij continu verbeteren en heeft al vele bedrijven tot het niveau van Design For Six Sigma gebracht.